Двама загинаха в мелето между тир и бус край Винище

Двама загинаха в мелето между тир и бус край Винище

По първоначални данни бусът, ударен от ТИР, на международния път Е 79 край Винище тази сутрин, е возил работници, който полагат тръбите на газопровода Балкански поток. Единият от загиналите е пътник и е чужденец, казаха от полицията, цитирани от „Конкурент“.

При зловещото ПТП има още един труп, чиято самоличност се уточнява. В момента се извършва оглед на мястото. Инцидентът е станал в 5.37 часа тази сутрин. Вследствие на силния удар е загинал шофьорът на микробуса. Един от пътниците в него е издъхнал в линейката на път към болницата. Пострадали са и още 4-ма души, които са пътували във возилото. Те са с комоцио и са настанени в монтанската лечебница.

Тежко ранен е и водачът на ТИР-а, който също е хоспитализиран. Самоличността на участниците в инцидента все още не е установена, уточняват от МВР.

Временно движението по пътя Монтана – Видин на Винище е ограничено в двете посоки. Въведен обходен маршрут за леки МПС: Видин – Смоляновци – Клисурица – Славотин – Студено буче – Монтана и обратно. Тежкотоварните МПС изчакват на място. Движението се регулира от Пътна полиция.