Двама задържани за убийството и изнасилването на Андрея

18-годишната ученичка Андрея беше убита по изключително жесток начин тази нощ в Галиче. Тя е била намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела сама от няколко дни. Тялото е открито от роднина тази сутрин.

Двама души са задържани от органите на реда във връзка с жестокото убийство на 18-годишното момиче в Галиче, съобщи Нова телевизия. Двамата са непълнолетни, от ромски произход, на 14 и на 15 години. Живеели са близо до къщата, в която бе открито тялото на Андрея. Те са криминално проявени, като в предишна проява преди година са пребили жестоко мъж с камъни.

Ученичката често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Преди 3-4 дни момичето помолило съседката си – баба Илиана да поглежда към тях и да я пази, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както досега. Всичко обаче в къщата изглеждало нормално.

„Ако бях видяла някаква светлина в двора, веднага щях да реагирам, защото знам, че живее сама“, разказа след тежки инцидент пред Нова телевизия баба Илиана.

„Беше добро и ученолюбиво дете. Просто съм потресен. Бащата е в Англия. Работи, за да прехранва семейството си. Брат му също е в чужбина“, разказа кметът на Галиче Страхил Стоянов.

„В петък е звъняла към 01.00 часа на неин първи братовчед, който също живее в селото. Той обаче е бил с изключен телефон. Сутринта ѝ е звънял, но тя не му е вдигнала. Затова и отишъл до къщата, където я е намерил мъртва”, разказа съседът на момичето Касъм Касъмов.

Полицаите потърсили майката на момичето, която ги е напуснала преди години и оттогава не е виждала дъщеря си. „Просто ми казаха да дойда, защото дъщеря ми е била изнасилена. Дори не можах да повярвам“, разказа майката Борислава Гешова.

Роднини и съселяни останаха часове на улицата, за да изчакат следствието и полицията да си свършат работата. Всички недоумяваха кой и защо би посегнал на 18-годишната ученичка.

„Досега е имала само един приятел. Беше наистина кротко дете“, разказа лелята на детето – Гълъбина Руменова.

Според съседи в къщата на момичето е влязъл човек, който явно я познава добре и знае, че е сама. Местните хора се заканват с линч, ако се окаже, че убиецът е от селото. Криминалистите продължават работа по случая.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share