Двама обиждаха и скочиха на бой на ченгета, укротиха ги с подкрепление

Двама обиждаха и скочиха на бой на ченгета, укротиха ги с подкрепление

Среднощен екшън се е разиграл в Монтана, предаде BulNews. Двама младежи обиждали и заплашвали полицаи, след което дори им скочили на бой. Наложили се служителите на реда да извикат подкрепление, за да се справят с тях.

Случката е станала 30 минути след полунощ на улица „Петър Димитров – Пената“, в района на спортна зала „Младост“. Служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Монтана спрели за проверка лек автомобил „Шкода Фабия“ с поставени великобритански регистрационни табели. След справка станало ясно, че 28-годишният водач от област Видин е неправоспособен и управлява след употреба на алкохол в размер на 0.99 промила, отчетени с дрегер.

Водачът и 29-годишният му спътник от село Д-р Йосифово се държали грубо и непристойно към полицейските служители, което наложило да бъде извикан за съдействие автопатрул на районното управление в Монтана.

При пристигането на подкреплението двамата нарушители започнали да заплашват, обиждат и блъскат служителите. Стигнало се и до физическа саморазправа, при което бил скъсан ръкавът и пагонът на служебна блуза на единия от полицаите.

Водачът и пътникът са задържани за 24 часа в арест. По случая е образувано досъдебно производство.