Двама работници са ранени при взрива в „Арсенал“

Двама работници са ранени при взрива в „Арсенал“

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесни повреди поради незнание или немарливо изпълнение на дейност с повишена опасност.

Установено е, че в цех 130 на завод 3 – „Арсенал“ АД, двама работници, на 50 г. и на 41 г., зареждали смесител с димна смес. След като затворили машината, те напуснали помещението, като се преместили в съседно, откъдето чрез командно устройство стартирали работата на смесителя.

След разбъркване на димната смес, от смесителя започнал да излиза дим, като при полученото налягане, люкът – капак на машината се напукал и изхвърчал. При настъпилата авария е паднала част от покривната конструкция на цеха, разрушени са прозорци, счупени стъкла. Двамата работници са пострадали от падналите отломки. Единият от тях е с наранявания на двата пръста на ръката, а другия на крака.

Те са прегледани на място от лекарски екипи, няма опасност за живота им.

По досъдебното производство се извършват процесуално – следствени действия – оглед на местопроизшествие, в който участват специалисти – технически помощници, разпитват се свидетели.