Двама украинци, вървели пред Алексей Петров, първи оказали помощ

Двама украинци, вървели пред Алексей Петров, първи оказали помощ

Простреляната жена, която е била с Алексей Петров на Витоша, е потърсила помощ от двама украинци – мъж и жена. Според показанията им те са вървели малко по-напред от тях и са чули шум в гората, съобщи bTV от свои източници.

Това звучи странно, тъй като уж зад Петров е имало трима охранители. Настанената в „Пирогов“ жена е планински водач и треньор. Тя се е движела с Алексей Петров по този маршрут всяка сряда.

Вчера по-същия маршрут, но преди Алексей и Мирослава, са се движели и двама украинци – мъж и жена. Те казват, че първо са чули шум в гората, а след това и изстрели, което навежда на мисълта, че за убийството е използвано автоматично оръжие. Според събраната информация двамата украинци са видели спътницата да пълзи сама от 20 до 30 метра от пътеката нагоре към асфалтовия път, където се намирали охраната и автомобилът. Тя е помолила за помощ и двамата украинци са ѝ дали телефон, от който Михайлова съобщила за убийството на Алексей Петров, съобщава бТВ.

„Изключително професионално подготвено“, така доц. Милен Иванов – бивш ректор на академията на МВР, определя покушението. Според него стрелецът е един.

„Такива атентати се извършват винаги от т.н. „самотни вълци“ по простата причина, че всеки един излишен човек в организацията на такъв атентат е излишен свидетел. Най-вероятно е бивш военен, но не изключвам варианта и да е бивш ловец“, коментира той.

Липса на мобилна връзка и добра видимост към жертвата – поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време.

Преди да загуби съзнание в линейката, дамата до бившата барета е казала, че е видяла мъж с маска, облечен в камуфлажни дрехи. Описала го е като висок около 1,80 м.

Засега се работи по три версии за убийството на бившата барета. Една от тях е участието на Петров във формирането на сегашния кабинет и вероятността той да оглави отново ДАНС. Не е изключена и версията, че убийството е извършено от близки от неговия кръг хора. Работи се също и по вариант за бизнес интереси и ново разпределяне на парите на „Лев Инс“.