Два дни протести, близки на загиналите край Кадиево искат справедлив процес

Два дни протести, близки на загиналите край Кадиево искат справедлив процес

Близки и роднини на Виктор Василев и Тодор Бараков, отново ще се излязат на мълчалив протест пред съдебната палата. Два дни подред близките на двете момчета ще се съберат пред Окръжен съд, където ще продължи делото срещу Петър Маринешки.

В две поредни заседания, на 11 и 12 октомври, ще бъдат изслушани вещите лица и свидетелите по случая.

„Нека не допуснем тази трагедия да потъне в забрава, защото тя ще бъде най-удобния и желан „заслон” за този, който погуби Тошко и Виктор! Публичното изразяване на подкрепа за каузата, ще покаже нашата истинска воля, да се промени нещо в държавата ни!”, пише в социалните мрежи бащата на Тошко – Тодор Бараков.

Делото срещу Маринешки стартира по общия ред. Младежът призна вината си, но не и фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Първото заседание трябваше да се проведе преди седмица, но поради лични причина от страна на защитата му, процесът бе отложен за друга дата.

Припомняме, че Петър Маринешки е привлечен за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.