Две верижни катастрофи блокираха пътя към Южното Черноморие

Две верижни катастрофи блокираха пътя към Южното Черноморие

Тежка верижна катастрофа в района на Аркутино и втора на изхода на Бургас в посока магистрала „Тракия“ блокираха за часове автотрафика към и от южното черноморие в неделния ден.

Първият пътен инцидент стана малко след 12 ч. на обяд. Четири коли се нанизаха една в друга на главния път от Бургас-Царево близо до разклона за плаж Аркутино. Катастрофата се размина за щастие без пострадали, но пък потока от коли се оказа блокиран за дълго. В двете посоки се образуваха километрични опашки.

Втори подобен инцидент стана само три часа по-късно. Пет автомобила катастрофираха един в друг и буквално затапиха движението от Бургас към автомагистрала Тракия. Верижното меле стана в около 15 часа, на няколко километра след изхода на Бургас в района на бензиностанция Ромпетрол и магазин „Джъмбо“. Колите са се движили в посока София. Те се нанизали една в друга заради неспазване на дистанция, разказаха очевидци. Шофьорът на първото возило набил рязко спирачки, вероятно заради камерата за превишена скорост, която е инсталирана непосредствено до бензиностанцията. Пътуващите зад него не са успели да реагират обаче толкова бързо и да спрат навреме.

Няколко души са пострадали, но са в стабилно състояние, контактни и без опасност за живота. Ранените са били откарани за преглед в Спешния център на МБАЛ-Бургас. Вторият инцидент блокира движението, а колоната от автомобили бе пренасочена по обходното трасе през Камено.

Друга катастрофа е станала и в събота вечерта в бургаския квартал „Крайморие“. Лек автомобил Ауди А4 се е блъснал челно в крайпътно дърво. Шофьорът летял с висока скорост и не успял да вземе остър ляв завой. Зад волана е седял 26-годишен мъж, а до него е пътувала 18-годишната му приятелка. Тя е пострадала и е откарана с линейка в бургаската болница. От там съобщиха, че момичето има фрактура на китката на ръката и натъртвания по тялото, но опасност за живота й няма.