Две компании не се разбраха за музиката и стана страшно

Две компании не се разбраха за музиката и стана страшно

Безобидна на пръв поглед забележка за силна музика стана причина за сбиване между две компании в Петрич. Двама братя седели в двора на къщата си – пийвали, хапвали и се забавлявали. Другите пък вдигали наздравици на маса пред магазина, който се намирал отсреща. Братята били пуснали силна музика, което подразнило компанията, седяща пред магазина и те направили забележка.

Музиката не била спряна, а в отговор от двора на къщата прелетяла бутилка към тримата пред магазина. Те пък отговорили с камъни. Намесили се и съседи, дори и деца, станали свидетели на случващото се и всеки започнал да хвърля каквото му попадне, пише struma.com.

Луд късмет извадили участниците в мелето и никой не пострадал. Изпочупени прозорци и дограма, бутилки и разпилени стъкла навсякъде – това заварили полицаите, дошли на място. Те се видели в чудо и едва разтървали побеснелите младежи.

Шестима от основните участници в мелето били задържани в РУ-Петрич и глобени по Указа за борба с дребното хулиганство и нарушаване на обществения ред. Изключително сериозно пропуски обаче допуснали съставилите актовете полицаи. Това стана причина съдът да наложи на младежите минимално наказание – глоба в размер на 100 лв. за всеки.