Дебелакови, отговорни за меле с две жертви, застават пред съда

Огнян и Митко Дебелакови , обвинени за тежката катастрофа с две жертви, станала в края на септември на булевард „Марица – Юг”, се изправят пред съда в понеделник. Баща и син ще отговарят пред магистратите са мелето, при което загинаха 19 и 16 годишни момчета, а зад волана на колата – ковчег бе Огнян – пиян, без книжка и дрогиран.

Днес ще стане ясно дали Дебелакови се признават за виновни или делото ще се гледа по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, пише Traffic News.

Митко Дебелаков – бащата на Огнян е обвинен , че е предоставил автомобила си на пияния му син. Той е закупил колата ковчег срещу бартер. Мъжът е работил в автоморга. Там е харесал колата и е решил да я закупи, тъй като синът му много я харесвал. Колата струвала 1 400 лева и Митко платил първоначална вноска за нея от 200 лева. След сделката Дебелаков младши подкарал колата към дома си, въпреки че не притежавал шофьорска книжка. Според свидетели по делото, Огнян често е карал колата, дори в злополучния ден е завел автомобила на автомивка.

Огнян е с обвинение за това, че в пияно състояние и под въздействието на наркотични вещества, е причинил катастрофа с двама загинали. Трети пътник в колата е получул средна телесна повреда. По време на инцидента Дебелаков не е притежавал книжка, нито е посещавал курсове за правоспособност.

Как се стигна до трагичния инцидент? Четирите момчета били на сватба в Столипиново на 28 септември . Пили водка и ракия. Посред нощ решили да отидат за цигари.

Огнян Дебелаков, Жоро Илиев, Петър Илиев и 16-годишният Джанай се качили в колата „Опел Корса“ и потеглили. Според показанията на един от оцелелите – Жоро Илиев, Огнян карал изключително бързо. Той видял как стрелката на километража показва 150 километра в час. След това колата започнала да занася и се ударил последователно в три броя метални колчета и метален стълб със скорост 112 км/ч. и спрял. Четиримата изхвърчали извън автомобила.

Жоро Илиев и Дебелаков паднали в средата на пътното платно, близо до стълба лежал Петър. 16-годишният Джанай паднал в коритото на река Марица, до върба, намираща се под изкривения стълб, където на следващия ден бил открит.

Кръвната проба на шофьора показала 1,55 промила, както и наличието на наркотични вещества – марихуана.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share