Делото за жестокото убийство на аптекарката Еранухи Пехливанян в Русе започна

Делото за жестокото убийство на аптекарката Еранухи Пехливанян в Русе започна

Година след жестокото убийство на аптекарка в Русе и след двукратно отлагане започна делото срещу двамата обвиняеми, съобщи БНТ.

Окръжният съд в Русе днес даде ход на делото за отвличането, грабежа и убийството на собственичката на верига аптеки Еранухи Пехливанян. Началото му беше отлагано на два пъти заради отвод на съдебен заседател и болен съдия.

Обвиняеми за жестокото престъпление са двама мъже от Русе – арменецът Гарабед Веринян, който е познавал жертвата, и бившият митничар Михаил Михов.

На 11 януари миналата година те отвлекли жената със собствения ѝ автомобил, завели я в дома ѝ и я принудили да им даде 65 000 лева, а след това я убили. Тялото на жената беше разчленено, а останките открити дни по-късно край река Русенски Лом близо до село Иваново.

Прокуратурата и адвокатите на обвиняемите се съгласиха, че няма основания да се спре наказателно производство и да не се даде ход на делото.

На днешното разпоредително заседание по делото, като частни обвинители бяха конституирани още съпругът на Еранухи – Бедрос Пехливанян и синът ѝ Рафи. Исковете им за неимуществените вреди са за по 250 хил. лв., както и за откраднатите 65 хил. лв. Двамата са заявили, че сумите ще бъдат дарени за благотворителност.

Адвокатите отказаха разпит в съдебна зала на 8 от свидетелите, а само да се приложат писмено показанията им. Само петима от тях ще бъдат изслушани в отделни заседания. Показания ще дадат още експертите и вещите лица.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 27 февруари.