Дело за брутално убийство на млада майка закъса на старта

Разпоредително заседание по дело за брутално убийство на млада жена пред очите на 5-годишното й дете преди година в Стара Загора закъса още на старта заради пропуск по предявяване на обвинението.

Оказало се, че не е спазен задължителният поне 7-дневен срок, в който ищците трябва да се запознат със събраните доказателство , за да могат да се подготвят за пледоариите в залата.

Съдията – докладчик по делото с обвиняем 29-годишния Тодор /Таир/ Владимиров се видя принуден да отсрочи първото заседание за 19 юни, след които нашареният с татуировки по тялото и черепа мъж бе отново окован с белезници и върнат обратно в килията, където е от 24 март м.г.

Жертвата, 22-годишната Мария бе открита от сина й Демир заклана и захвърлена върху спалнята към 8,00 часа заранта, малкото момченце изпаднало в шок при вида на обляното с кръв тяло. Извършителят бе задържан часове по-късно , полицаите го открили заврян под кревата на майка си на другия край на ромския квартал Лозенец.

Според патоанатомите жената била убита с касапски нож, 20-сантиметровото острие преминало през гърлото й и останало забито във възглавницата. След престъплението извършителят откъснал едно от пердетата и избърсал кръвта от ръцете си преди да напусне жилището на улица „Витоша“ №113

Владимиров има зад гърба си няколко вече изтърпени присъди, последните две са за потрошен с брадва автомобил на съседка и закана за убийство, познат е като уличен наркодилър и зависим от дрогата. Разследващите споделят, че преди да заколи майката на детето си той е „дръпнал“ поне 4 свивки марихуана.

Още при задържането му близките на жертвата настояха той да бъде осъден на „до живот“ и се заканиха, че ако излезе на свобода сами ще се погрижат за наказанието му. Заради кървавото престъпление близо седмица полицаи охраняваха дома на родителите му в махалата. Останалият сирак Демир бе даден за отглеждане на прабаба му Недка Илиева.