Дете откри огромна игла в пържолата си

Дете откри огромна игла в пържолата си. За това сигнализира бащата на детето – фотографът Васил Къркеланов. Той публикува снимки в страницата си във „Фейсбук” и написа: „Този път не ми е никак забавно. Пържолата беше в чинията на дъщеря ми… Детето е добре. Откри иглата в парчето, преди да го яде, защото ѝ направи впечатление странният цвят на месото в тази част, предаде БТВ.

Васил Къркеланов разказа, че докато приготвял месото, не усетил иглата. Когато обаче детето отрязало първото парче, казало на баща си, че вкусът е странен. След това забелязали иглата.

„Тя е около 4 см дълга. Възникват два въпроса – какво прави тази игла вътре. Явно има някакво инжектиране. Другият е какво ще се случи, когато тази игла попадне в хранопровода”, попита Къркеланов.

Според него иглата е попаднала в животното, докато е било живо. „Личи си по травмирането на самото място. Около самата игла си личи, че тя не е случайно попаднал в мъртво състояние. Това е медицинска игла от неръждаема стомана”, коментира фотографът.

Собственикът на свинекомплекса обеща да даде допълнителна информация в писмено становище.

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са на мнение, че в случая се касае за инцидент. Тепърва предстои да бъде извършена проверка, тъй като от там също не разполагат с много информация. Обектът, от който е купено месото, ще бъде проверен. Трябва да се стигне и до самия производител. В рамките на няколко дни ще има и резултат от проверката.