Джакпот: Крадла грабна чанта от кола, оказа се натъпкана с $22 000

Джакпот: Крадла грабна чанта от кола, оказа се натъпкана с $22 000

33-годишна жена от Казанлък, която откраднала натъпкана с пари чанта от Бургас, бе задържана след съвместна работа на служителите от Първо РУ-Бургас и Първо РУ-Варна.

Крадлата била спипана в морската столица в четвъртък във връзка с друга кражба, осъществена пак в Бургас, но този път на 200 лв. и диоптрични очила, които свила в известен бар в центъра на града. Тя направила пълни самопризнания, като дори разказала и за предходното престъпление.

На 29 септември, още по светло, жената видяла, че паркиран пред денонощния магазин „Абсолют” автомобил Дачия Дъстър с варненска регистрация е оставен отключен, а собственикът му е търговския обект и се бави. Тя се възползвала от възможността, отворила вратата и взела чанта за лаптоп. В нея обаче, освен компютъра, се оказали и 22 хил. долара служебни пари на варненска корабна фирма.

33-годишната безработна се укрила и още същия ден избягала от Бургас.

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители била установена самоличността й, като били проследени различни нейни маршрути в България. Последно била локализирана във Варна, където била и задържана. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление в Бургас.