Джигити яко беснеят на Околовръстното на Пловдив, където загинаха трима

Джигити яко беснеят на Околовръстното на Пловдив, където загинаха трима

Шофьори масово си играят със смъртта на Околовръстния път на Пловдив въпреки последните трагедии. Масово се кара с превишена скорост, масово се изпреварва рисково и в нарушение, сигнализират редовно пътуващи по трасето.

Припомняме, че само за 3 дни на Околовръстното на Пловдив станаха две тежки катастрофи. Първата взе три жертви навръх Великден, а втората прати шофьор в болница с тежки травми.

„Въпреки пролятата кръв, старата песен си върви и не спира. Всеки си мисли, че е най-големият късметлия и че на него нищо няма да му се случи. Е, не е така. Няма безсмъртни. Но това, което може да направим е поне да спазваме правилата за движение. Рискове винаги ще има“, коментира пред „Марица“ 31-годишният Иван, който има 10-годишен стаж зад волана.

В социалните мрежи през последните дни валят коментари, предложения и обсъждания във връзка с последните два инцидента на Околовръстното. Мнозина настояват за премахване на мантинелите в новия участък, където стана и челния сблъсък с 3 трупа. Позицията им е, че няма къде да се отбие и че поставените метални съоръжения стесняват пътя.

Шофьор пък е публикувал клип от видеорегистратора в колата си в социалните мрежи. На него се вижда как точно на мястото на инцидента бива задминат с превишена скорост от друга кола. Изпреварването става в участък, където това е забранено – има непрекъсната линия и знак „забранено изпреварването“.