Джигитът Мушамата разбил БМВ-то вчера на трамвайните релси в София

Зрелищната катастрофа с бяло БМВ М3 в София в сряда сутринта, която блокира за 4 часа движението на трамваите по оживения булевард „България“ в столицата и затрудни придвижването на хиляди граждани, е предизвикана от 37-годишния джигит Ангел Лалов – Мушамата, организатор на нелегални дрифт състезания и гонки със спортни автомобили из центъра на София, показа проверка на „Уикенд“.

В сряда сутринта немското возило, шофирано от пътния рецидивист Ангел Мушамата, разби мантинелата и „кацна“ на трамвайните релси на кръстовището на бул. „България“ и „Академик Иван Гешов“ вследствие на неуспешен дрифт с висока скорост.

Според очевидци на катастрофата, която по чудо се размина без жертви, до инцидента се е стигнало, след като шофьорът на немското возило умишлено е извел автомобила извън контрол чрез „презавиване“ и загуба на сцеплението на задните гуми, но в крайна сметка не е съумял да овладее беемвето и то е откъснало железните предпазни мантинели, за да се вреже върху релсовия път на трамваите.

„Преди злополучния дрифт, шофьорът на катастрофиралото беемве на няколко пъти направи опасната маневра на същия участък, явно за да си вдига адреналина. Заедно с катастрофиралото беемве и други два автомобила от същата марка правеха дрифтове на завоя, очевидно имаха състезание помежду си“, свидетелства пред „Уикенд“ очевидец на зрелищното пътно-транспортно произшествие.

„Бях в първия трамвай в обратната посока, след като беше станала катастрофата. Този беше излязъл от колата, търкаше си кръвясалите и подути от недоспиване очи и говореше по телефона. С тъпотата си спря движението на трамваите за часове напред и усложни придвижването на няколко хиляди човека. Съсипа ограждения, както и декоративна растителност на поне 20-тина метра“, описва птп-то друг очевидец във Фейсбук групата „Катастрофи в София“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share