Джигит без книжка бутна 100 лв. на полицаи, за да отърве кожата

Джигит без книжка бутна 100 лв. на полицаи, за да отърве кожата

52-годишен шофьор без книжка от старозагорско се озова в ареста след неуспешен опит да подкупи униформени. Случката се разиграла в обедините часове на неделния ден в пловдивското село Градина. Там автопатрул спрял фолксваген за проверка.

Зад волана се оказал именно 52-годишния, който има криминално минало. Справка в информационните масиви на МВР показала, че не притежава книжка. Служителите на реда започнали да оформят акт за установеното нарушение.

През това време обаче, с намерение да си спести санкцията, шофьорът оставил в патрулката две банкноти от 50 лева. Последвал арестът му за срок до 24 часа, а дежурна оперативна група направила оглед на местопроизшествието и иззела парите. Срещу шофьора без книжка е образувано бързо производство.

Този случай е шестият от началото на годината, при който първомайските полицаи отказват подкуп и предприемат подобни своевременни действия. За опити да бъдат подкупени при изпълнение на служебните си задължения те са задържали други четирима шофьори на автомобили и един нарушител на нощната тишина.