Джигит профуча със 153 км/ч във Велико Търново

Джигит профуча със 153 км/ч във Велико Търново

3018 нарушения на скоростта са регистрирани в областта за периода 13 – 20 май. Това съобщи Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. В посочения времеви диапазон в областта се проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими.

Над половината от нарушенията – 1582, са в населени места, а останалите 1436 – извън тях. 19 от водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление за срок от три месеца и глоба.

По време на акцията устройствата за контрол на скоростта са засекли в района на Западен пътен възел във Велико Търново автомобил, движещ се със 153 км/час, при ограничение на скоростта от 50км/ч. На разклона за Полски Тръмбеш е друг шофьор е карал със скорост 150 км/час, при ограничение 60 км/час и в Лясковец е засечен автомобил, движещ се със 109 км/час при ограничение от 40 км/ч.

В хода на специализираната полицейска операция са отнети 32 свидетелства за управление на автомобил, заради неплатени глоби, връчени са 129 електронни фиша на водачи на моторни превозни средства и девет на пътници в автомобилите. Образувани са десет бързи производства.

Контролът на скоростта в област Велико Търново ще продължи.