Диджей педофил пробва да излезе на свобода

Промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ поиска от старозагорския окръжен съд задържаният 15 юли т.г. по обвинение в сексуално насилие над собствената му дъщеричка музикант, диджей и бивш преподавател по музика жител на казанлъшкото село Дунавци Стоян Владев.

41-годишният мъж, живеещ с родителите си, възпитаник на пловдивската Академия за музикално и танцово изкуство, е поискал промяната на мярката с аргумента, че се страхува за живота си заради особения начин по който бил гледан от останалите обитатели на килията. Представени са били и резултати от медицински изследвания, според които преди около 3 години Владев е имал херния.

Съдът отказа да се съобрази с щенията на педофила, в хода на досъдебното производство пред съдия и в условията на специална „синя“ стая в присъствие на психолог са разпитани насилваната 13-годишна дъщеричка на обвиняемия и нейна приятелка – връстница, които са потвърдили първоначалните сведение за срамните сцени.

След като при задържането си преди около 4 месеца Владев направи частични самопризнания за вършеното от него, когато е оставал с дъщеря си насаме, сега би „отбой“ и дори се изкара жертва на набеждаване от бившата си съпруга.

Гнусните деяния са извършени за времето от май 2016 г. до февруари т.г. в село Дунавци в условията на продължавано престъпление. Извършителят се възползвал от положението на надзорник над жертвата си.

Според запознати с хода на предварителната проверка „връзката“ между таткото Стоян и щерката започнала още когато момиченцето било на 9 години. Колко пъти е извършено посегателството върху нея и по какъв точно начин предстои да се изяснява. Близки на диджея, който напоследък се хванал като общ работник в оръжейницата Арсенал твърдят, че майката на детето му на няколко пъти го напускала, след пореден скандал се събрали отново и дори за известно време живели в Англия заедно.

Все още не са готови назначените две комплексни психолого-психиатрични експертизи, с обект на изследване обвиняемия и пострадалото момиче. Продължават активните действия по събиране на доказателства. Предстоят разпити на свидетели разполагащи с информация относно извършване на деянието, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза и събиране на писмени доказателства.Има опасност при промяна на мярката в по-лека да бъде извършено ново престъпление и да се окаже въздействие върху пострадалата и останалите свидетели. От районния съд в Казанлък са издали ограничителна заповед спрямо близки на Владев да не приближат момичето и жилището …“, коментираха от съдебния състав определението за отказ.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share