Диджей педофил пробва да излезе на свобода

Диджей педофил пробва да излезе на свобода

Промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ поиска от старозагорския окръжен съд задържаният 15 юли т.г. по обвинение в сексуално насилие над собствената му дъщеричка музикант, диджей и бивш преподавател по музика жител на казанлъшкото село Дунавци Стоян Владев.

41-годишният мъж, живеещ с родителите си, възпитаник на пловдивската Академия за музикално и танцово изкуство, е поискал промяната на мярката с аргумента, че се страхува за живота си заради особения начин по който бил гледан от останалите обитатели на килията. Представени са били и резултати от медицински изследвания, според които преди около 3 години Владев е имал херния.

Съдът отказа да се съобрази с щенията на педофила, в хода на досъдебното производство пред съдия и в условията на специална „синя“ стая в присъствие на психолог са разпитани насилваната 13-годишна дъщеричка на обвиняемия и нейна приятелка – връстница, които са потвърдили първоначалните сведение за срамните сцени.

След като при задържането си преди около 4 месеца Владев направи частични самопризнания за вършеното от него, когато е оставал с дъщеря си насаме, сега би „отбой“ и дори се изкара жертва на набеждаване от бившата си съпруга.

Гнусните деяния са извършени за времето от май 2016 г. до февруари т.г. в село Дунавци в условията на продължавано престъпление. Извършителят се възползвал от положението на надзорник над жертвата си.

Според запознати с хода на предварителната проверка „връзката“ между таткото Стоян и щерката започнала още когато момиченцето било на 9 години. Колко пъти е извършено посегателството върху нея и по какъв точно начин предстои да се изяснява. Близки на диджея, който напоследък се хванал като общ работник в оръжейницата Арсенал твърдят, че майката на детето му на няколко пъти го напускала, след пореден скандал се събрали отново и дори за известно време живели в Англия заедно.

Все още не са готови назначените две комплексни психолого-психиатрични експертизи, с обект на изследване обвиняемия и пострадалото момиче. Продължават активните действия по събиране на доказателства. Предстоят разпити на свидетели разполагащи с информация относно извършване на деянието, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза и събиране на писмени доказателства.Има опасност при промяна на мярката в по-лека да бъде извършено ново престъпление и да се окаже въздействие върху пострадалата и останалите свидетели. От районния съд в Казанлък са издали ограничителна заповед спрямо близки на Владев да не приближат момичето и жилището …“, коментираха от съдебния състав определението за отказ.