Дилърът Гонго, който блъсна патрулка, се канил да пласира над килограм синтетика

Дилърът Гонго, който блъсна патрулка, се канил да пласира над килограм синтетика

Дилърът Гонго, спипан с дрога и блъснал патрулка в Столипиново, е хванат с над един килограм синтетичен наркотик. Оказва се, че по време на катастрофата на улица „Ландос”, пласьорът е седнал зад волана на мерцедеса си под влиянието на наркотични вещества и без шофьорска книжка.

Георги Надков Ангелов с прякор Гонго бе преследван в гетото, като при една от маневрите блъснал полицейската кола, пише Traffic News. Известният пласьор е бил хванат преди сделка, докато чакал клиент. Когато видял полицаите мъжът, който бил спрял автомобила си срещу пощата в квартала, веднага натиснал газта.

Пласьорът се опитал да се измъкне от преследващия го полицейски автомобил. При една от маневрите дилърът загубил контрол над автомобила и ударил патрулката. При сблъсъка няма пострадали служители на реда. След това бил заловен от полицаите, които му поставили белезници. При залавянето му Ангелов изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. Според анализът, това било хероин.

След ареста униформените са претърсили два адреса и гаража на Гонго. Там са били открити две торби с дрога – синтетичен наркотик с общо тегло 1,167 грама. Освен забранените вещества, в апартаментите са открити 10 броя боеприпаси, за които Ангелов е нямал разрешително.

Георги Надков Ангелов е криминално проявен. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.354 а ал 1, чл 343 в , ал 1 и 343 б , ал 3 от НК, както и за осуетяване на полицейска проверка.

Предстои Гонго да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.