Дилърът Мечо и жена му остават в ареста, всеки ден прекарвали в Столипиново

Известният наркотърговец Мечо по прякор Баничаря и съпругата – Христина, арестувани по време на сделка в Пловдив, остават в ареста. Още в петък спрямо Митко Калайджиев и Християна Тодорова е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише Traffic News.

Съпрузите са с повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, като количеството дрога, с която са били заловени е било в големи размери.

Припомняме, че Мечо и жена му бяха задържани при пласиране на метаамфетамини. Те са имали среща на изхода на Пловдив – Голямоконарско шосе с още петима, на които е трябвало да бъде предадена пратката.

След арестите е бил направен обиск на два адреса, при който са открити 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

Основни „играчи” при сделката са били именно Мечо и половинката му. Другите петима са били техни клиенти. Наркотърговецът е бил в Рейндж Ровър, а партньорите му в бургаско ауди.

Според съда има достатъчно доказателства спрямо съпрузите по повдигнатите обвинения.

Наш репортер научи, че Християна и Митко всъщност не са от града под тепетата. Те обаче почти всеки ден са прекарвали в ромската махала Столипиново и не заради бизнеса им с баници.

По думите на наши източници Мечо е контактувал с дилърите на дребно в квартала, за където най-вероятно е била предназначена пратката. В махалата той стопанисва закусвалня за тестени закуски. Такива имал и в останалата част на града, някои от които скоро затворил. Един от обектите дори се намирал под носа на Темида, а именно до сградата на пловдивския съд.

В махалата Мечо е бил придружаван от жена му. Тя също била с главна роля в незаконния бизнес с наркотиците.

Това не е първият арест на мъжа. Мечо и приближените му бяха закопчани през октомври миналата година в Столипиново. Тогава шестима дилъри бяха арестувани, сред които и Баничаря. При обиските в един от автомобилите бе намерено близо 300 грама прахообразно вещество, което при полевите тестове е реагирало на хероин.