Димитринка изгоря жива, докато синът й се лекува от ковид в Бургас

Димитринка изгоря жива, докато синът й се лекува от ковид в Бургас

Пенсионерката Димитринка Иванова от кв.“Банево“ е изгоряла жива, докато синът й Тихомир лекува ковид в Бургас, предаде Флагман.бг. Жестоката трагедия втори ден е основна тема в бургаския квартал, а местните са категорични, че са загубили изключителен човек – добронамерен и отзивчив.

От ОД на МВР в Бургас отчетоха неприятния инцидент, възникнал на 10 януари, около 07:30 часа сутринта. От полицейската хроника става ясно, че на сигнала за пожар на ул.“Анушка Драгиева“ се отзовали две пожарни и девет огнеборци, които потушили пламъците, но открили овъгленото тяло на 79-годишната жена. Разследващите смятат, че пожарът е предизвикан от печка на твърдо гориво.

По информация на Флагман.бг става въпрос за т.нар.“турско чудо“. Димитринка се отоплявала с дърва. Предполага се, че коминът се запушил, оттам са станали искри и предизвикал големия пожар.

Съседи разказаха, че в последните няколко дни Димитринка не била в добро здравословно състояние. Много е възможно да е спяла във фаталния момент, тъй като часове преди фаталния инцидент била посетена и прегледана от екип на Спешна помощ.

Синът й Тихомир живеел на втория етаж, но от няколко дни бил с ковид и се лекувал в Бургас, уточниха съседите. Те нямат информация дали е приет в болница или се е самоизолирал в стара къща, наследена от дядо му в кв.“Победа“.

В необичайната ситуация, майка му останала съвсем сама. Нейни близки, които живеят на съседна улица в кв.“Банево“, я навестявали отвреме навреме, за да й подсигурят храна и видят дали всичко е наред. Предполага се, че точно те са извикали линейката вечерта преди пожара.

Димитринка работила дълго време по почивните станции в Минерални бани, а мъжът й Костадин бил готвач в Нефтохима. Той се споминал преди близо 7 години. Димитринка била с много лека форма на старческа деменция, държала се и доскоро редовно излизала навън. Само преди седмица била на гости в дома на нейн родственик.