Димо Кокала налетял с нож на две деца, те го пребили до смърт

Димо Кокала налетял с нож на две деца, те го пребили до смърт

Деца на 13 и 14 години са пребили до смърт пандизчията Димо Димчев в хасковското село Александрово в нощта срещу понеделник. Двете хлапета били нападнати от бившия затворник с нож, което редовно се случвало и на други хора от селото, когато Димчев се напивал.

Децата са задържани вчера сутрин, а в късния следобед едното от тях беше освободено. Другото ще бъде пуснато от полицията в сряда.

Едно от децата бе освободено от Районното управление. Според версията на циганска група от около 30 души, едно от децата било на хазяите на Димчев.

Той живеел малка пристройка към къщата им. Вечерта се прибирал и бил пиян. Налетял с нож, а децата са го пребили с тояги, твърдят техните близки.

Разследването продължава, като полиция и прокуратура отказват да говорят официално. Запознати, не потвърдиха, но и не отрекоха, че има задържани и разпитвани деца за убийството.

Димо Димчев, който беше открит мъртъв пред къщата, в която живеел в хасковското село Александрово е бил пребит до смърт.

Аутопсията показала, че по трупа има следи от физически травми. Масивен мозъчен кръвоизлив, шест счупени ребра и кръвоизлив в коремната кухина са причинили смъртта му.

Освен това 61-годишният ром имал множество повърхностни рани и охлузвания по ръцете и краката. Жертвата е бивш затворник, който е излежал присъда за убийството на зет си. В последно време е пил почти не прекъснато пиян. Имал зъл и сприхав характер. Няколко дни преди смъртта му полицейски патрул му отнел ножа и бухалката, с която Димчев бродел из Александрово.