Диригент на Митко Щерев полетя от прозорец на хотел… и оцеля!

Диригентът на Митко Щерев в последния му проект „Диана Експрес – Симфонии“ Димитър Косев оцеля в пожар, разкри самият той. Това се е случило в хотел „Железник“ в Стара Загора в 4:19 ч сутринта. В профила си във фейсбук 27-годишният маестро публикува снимка на прозореца, през който е скочил, за да се спаси и разказа цялата история.

„Хотел „Железник“ – Стара Загора. 4:19 ч. Сутринта. Това е прозорчето, през което успяхме да скочим, за да се спасим от капана, в който бяхме хванати всички в хотела. След 50-минутен опит на рецепционистката и вечерната охрана да изгасят сами пожара, бе подаден сигнал към 112. Тогава бяхме събудени от нея, тропайки от врата на врата по етажите. Вече беше твърде късно…

Без известителна система, без евакуационно осветление, без осветление на 2-ри и 1-ви етаж и при ЗАКЛЮЧЕНИ врати на аварийните изходи на всеки етаж (външна стълба), за да не влизат хора отвън. При нулева видимост, дезорентиран и задушавайки се от всичкия дим, който беше обгърнал цялото стълбище, бе късмет, че успяхме да стигнем и скочим от този прозорец.

Линейка, спешно, реанимация…но концерт вечерта имаше, на столче и с една ръка, но пък мина хубаво.“, споделя премеждията си музикантът.

Призори на мястото на инцидента е пристигнала линейка, която е откарала Косев и останалите клиенти в реанимацията на спешното отделение в града. Димитър е показал отново геройство, като още следващата вечер се е качил отново на сцената, пише „Телеграф“.

„Концерт имаше, на столче и с една ръка, но пък мина хубаво“, добавя маестрото. „Най-важното е, че си жив ( и здрав, дано!), но тази случка не трябва да остава без последствия… Европа, 21-ви век“, коментира китаристът на Диана Експрес Атанас Копчев. Митко Щерев и останалите му колеги от култовата рок група също му пожекаха бързо възстановяване и го очакват на следващите съвместни изяви.