Дни, след като спасил Виктория от касапина във влака, смелият Петър извърши нов подвиг

25-годишният Петър Бонев, който спаси от смърт 20-годишно момиче в нощния влак Пловдив – Варна, беше награден днес за смелата си постъпка и се оказа вдъхновител за децата. След като спаси човешки живот във влака, само преди три дни Петър Бонев среща ново предизвикателство.

Младият мъж успява да изгаси пожар в апартамент в Пазарджик. Видял пламъците, влязъл през терасата в апартамента на първия етаж. Семейството в съседната стая дори не подозирало какво се случва.

„Вътре пушек, беше се запалила някаква микровълнова, един котлон отстрани имаше и нещо като газова бутилка, аз скочих в апартамента и изгасих пожара.“, разказа той, цитиран от БНТ.

Тръгнал си и казва, че дори не знае на кого е помогнал. Със спасеното във влака момиче се е виждал два пъти. Пожелава му да сбъдне мечтите си. Кметът на община Лесичово, където се намира родното му село Церово, инж. Серьожа Лазаров днес го награди за благородната и смела постъпка във влака.

„Няма да говорим за геройство, ще говорим за това, че си постъпил много смело, дори безразсъдно бих казал, с цената на едно – да спасиш човешки живот“, коментира кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров Децата от Боримечково пък мечтаят да са като него.

„Моите деца вече освен да искат да станат полицаи, командири на космически кораби, батмани и спайдърмени, вече искат да са като чичо Пепи от Церово“, казва Тенка Мирчева, детска учителка в Боримечково. Самият Петър мечтае да си намери работа. Иска и добро бъдеще за семейството си.