Доживотна присъда грози пловдивския бизнесмен Йордан Таков за убийство на роднини

Доживотна присъда грози пловдивския бизнесмен Йордан Таков за убийство на роднини

25 години затвор или доживотна присъда заплашват 46-годишния Йордан Таков, обвинен за убийството на своите роднини Васил и Христо Ботеви. Кървавата баня се разигра на 26 ноември 2019 г. в складовете на „Брезовско шосе“ в Пловдив. Тогава според разследващите Таков изпразнил пълнителя на своя пистолет „Макаров“ в жертвите – баща и син.

Според пловдивската окръжна прокуратура той е извършил убийството с умисъл.

Таков и роднините му Васил и Христо имали бизнес отношения, като се занимавали с доставка, рециклиране и търговия с кафе машини. В деня на убийството между тях възникнал спор. Йордан искал да вземе кафемашината, която била на фирмата. Христо Ботев не бил съгласен. Последвал физически сблъсък между тримата, след което Таков прострелял с пет куршума бащата и сина, става ясно от обвинителния акт.

По делото са разпитани свидетели, иззети са веществени доказателства, изготвени са множество експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо Ботев е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти. Баща му Васил Ботев починал от нараняване в областта на врата след два куршума.

Обвиняемият е с постоянен арест и в момента е в затвора.