Докъде го докарахме?! 14-годишни ученички се биха до кръв за момче

Пореден отвратителен случай на агресия в училище у нас. След кошмарно сбиване между две момичета, едното е настанено в русенска болница с тежки кръвоизливи. Боят между 14-годишните стана в понеделник в училището в град Глоджево, съобщава Нова тв. Според учители, между тях имало напрежение още през ваканцията, а причината за конфликта, разбира се, било момче.

„За мен случилото се беше голяма изненада, тъй като аз повече от 20 години съм директор на училището. Инцидентът вероятно е назрявал през ваканцията. Причината е тривиална. Едното момиче вижда другото с момче в едно заведение. Тази информация е достигнала до по-широк кръг от хора. Това е и причината за последвалата саморазправа”, коментира Алеко Алеков, директор на СУ „Христо Ботев”, град Глоджево.

Сблъсъкът първо е бил словесен, като след минути преминава във физически, допълва още Алеков. Случката се разиграва непосредствено преди започването на часа, когато учителите са на път за класните стаи. Всичко се случило за изключително кратко време. Медицинска помощ на пострадалото дете е оказана веднага.

„Състоянието на детето се подобрява. Имала е наранявания и кръвоизлив в корема, поради което се е наложила и операция”, разказва Ахмед Салиев, баща на момичето.

„Малката ми дъщеря се обади и ми каза да дойда и да взема кака й от училище. Не сме говорили с дъщеря си и не знаем нищо за случая”, разказва Ремзие Салиева, майка на детето. „Вчера бе проведена съвместна комисия с представители на училището, общината, МВР и службите за закрила на детето. Чакаме детето да се оправи, то ще бъде консултирано с психолог, както и родителите”, обясни д-р Мехмед Мехмед, кмет на община Ветово.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share