Домусчиев: Енергетиката е като хазарта, прокуратурата да намери време и за нея

Домусчиев: Енергетиката е като хазарта, прокуратурата да намери време и за нея

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в ексклузивно интервю по Нова телевизия коментира защо България плаща толкова скъп ток.

Отраженията от толкова скъп ток ще са много сериозни. Високите цени са тенденция, която се запазва устойчиво.

По думите му има манипулации на пазара. Според него има хора от БЕХ, които помагат за всичко, както и заинтересовани бизнесмени.

„Схемата е тази, която наблюдаваме и в хазарта“, заяви Домусчиев.

„Надявам се Прокуратурата един ден да има време и да се заеме и с енергетиката“, каза той.

Той коментира и случващото се около ТЕЦ „Марица Изток 2“. По думите му ние сами си правим второ „Кремиковци“.

Домусчиев разкри още, че в четвъртък имат среща с министър Теменужка Петкова. Ние с нея ще обсъдим всичко, включително и ТЕЦ „Марица Изток 2“. На срещата с нея ще обсъдим всички проблеми и ще настояваме за оставки на определени ръководители на БЕХ.

Бизнесменът определи като изключително престъпно наливането на пари в ТЕЦ „Марица Изток 2“.

Домусчиев съобщи, че в мините на „Марица“ се плаща, ако някой иска да бъде назначен на работа. Новината изключително много изненада водещите на „Здравей, България“, но той им обясни, че това е нормално, защото е сладка работа.

Домусчиев коментира е желанието на България за въвеждане на еврото. Той обясни, че твърдата позиция на бизнеса е за приемане на еврото.

„Еврото ще ни донесе стабилност“, категоричен е той.

„Нова телевизия има действащ договор с Националната лотария, когато бъде обнародван в „Държавен вестник“, юристите ни ще кажат какво да правим.Този договор аз съм го заварил и сега е явно, че отива към своя край. Аз не смятам, че липсата на този договор ще се отрази на Нова телевизия. Рейтингът е изключително висок и сега ние можем да избираме рекламодателите си. Липсата на „Национална лотария“ няма да повлияе. Ние сме финансово обезпечени“, заяви Домусчиев.