Домусчиев съди Васил Божков за клевета, нямал бизнес с Пеевски

Домусчиев съди Васил Божков за клевета, нямал бизнес с Пеевски

Бизнесменът Кирил Домусчиев завежда дело за клевета срещу Васил Божков и свързаните с него сайтове. Това съобщи самият той в публикация в профила си във Фейсбук.

„По повод безпрецедентните опити на обвиняемия Васил Божков и свързаните с него сайтове за фалшиви новини за дискредитиране на моята личност и бизнес, заявявам, че ще предприема всички допустими от действащото законодателство действия и мерки срещу всеки, който тиражира и разпространява лъжи и клевети, свързани с моето име. Лично срещу Божков ще заведа дело за клевета заради твърденията му в негов пост във Фейсбук“, написа Домусчиев.

„В името на личното ми достойнство, чест и авторитет, както и доброто име, престижа и търговската репутация на свързаните с мен бизнес партньори и служители, без да слизам в низостта на фалшификатите и техните автори, днес подадох сигнал до ГДБОП-МВР за разследване“, добавя бизнесменът.

„Нямам съвместен бизнес с г-н Делян Пеевски нито на територията на Република България, нито извън нейните предели и това лесно може да бъде установено посредством справка в съответните публични регистри. Всеки опит за внушение на подобна свързаност е откровена лъжа и повод за предприемане на действия по съдебен ред от моя страна“, заявява той.

„Наясно съм, че с обективната си и независима политика за отразяване на събитията в страната, Нова телевизия е неудобна за обвиняемия Васил Божков и не обслужва него и неговите приближени лица, но твърдо заявявам, че клеветите им няма да променят работата на най-гледаната и уважавана медия в България. Тя служи единствено на зрителите, в името на които Нова ще продължи да бъде лидер сред българските медии с прозрачната си новинарска политика, с най-атрактивните телевизионни шоу програми, с най-интересните и нови български сериали“, пише още Кирил Домусчиев.

„Нова и всички останали мои бизнеси са създадени и работят законосъобразно. Това винаги е било така и ще бъде и занапред!

#ВИНАГИ В ИМЕТО НА ИСТИНАТА И ЗАКОННОСТТА!“, завършва постът на бизнесменът.

Тази сутрин постът на Васил Божков във Фейсбук гласеше:

Имeнaтa нa Дeлян Пeeвcки и Кирил Дoмуcчиeв ce cвързвaт c трaфик нa зaбрaнeни вeщecтвa и кoнтрaбaндa oт гoдини. Нo дoкaтo мутритe прeди пaзeхa бизнeca cи c бухaлки и вeриги — зa днeшнитe мутри тeзи “бухaлки” вeчe ca Прoкурaтурaтa и държaвнитe инcтитуции.

Нaй-гoлямaтa гoрдocт нa Бoйкo — “рaзчиcтвaнeтo” нa кoнтрaбaнднитe кaнaли зa цигaри cъвпaдa c мoнoпoлизирaнeтo нa бизнeca oт “Булгaртaбaк” и прeвръщaнeтo нa Шиши в eдинcтвeн игрaч нa пaзaрa.

Дoмуcчиeв и рaзрaбoтeнитe кaнaли нa фaрмaцeвтичния му бизнec ca пoрeднoтo пaрчe oт пъзeлa.

Финaлнoтo дoкaзaтeлcтвo зa чaдърa нa държaвaтa нaд мaфиятa e чe c гoдини никoй нe зaдaвa въпрoca кaк oт eднo мoмчe, кoeтo прeз 2013 г. дeклaрирa eдвa 50 000 лв., днec Шиши пoлучaвa 21 млн. лв. caмo oт “дивидeнти”.

Бoйкo и Гeшeв изглeждaт cлeпи и зa двaмaтa.

Нaглocттa им cтигнa дoтaм, чe дa прoмeнят Кoнcтитуциятa нa Рeпубликa Бългaрия, зa дa зaщитят Шиши и Кирo.

Кoгaтo прeмиeр и глaвeн прoкурoр прикривaт и зaщитaвaт зaмeceни в нeлeгaлeн трaфик лицa, тoвa e яceн признaк, чe държaвaтa e упрaвлявaнa oт мaфиятa.

Врeмe e нa тoвa дa бъдe cлoжeн крaй.