Дрифтаджия с BMW отнесе 3 бона глоба, отнемат му книжката

Дрифтаджия с BMW отнесе 3 бона глоба, отнемат му книжката

Водач на лек автомобил „BMW 535 D„ от Чирпан олекна с 3 бона и през следващите 12 месеца книжката му ще стои на „трупчета“. Това стана, след като местния съд потвърди наказателното постановление за шофиране с опасна скорост и използване на обществените пътища не в съответствие със закона.

Сдобилият се със свидетелство за правоуправление само преди 4 месеца С.Я. бил забелязан час преди полунощ на 28 юли т.г. да шпори с висока скорост по пустия към онзи момент централен чирпански булевард „Георги Димитров“ и в близост до офис на заложна къща демонстративно форсирал двигателя така, че колата да се „върти“ на задни гуми. Автомобилът бил регистриран на името на негов родственик, който в последствие твърдял, че не знае как С. Я. е взел ключовете и предприел рисковия воаяж по улиците на града.

Демонстрацията била направена неколкократно, след което джигитът пробвал да се измъкне от подадените му светлинни звукови сигнали от дежурните полицейски служители.

Пред съда младият водач твърдял, че маневрата, окачествена от полицаите като „дрифтене“ е била в резултат на замърсено с пясък пътно платно, но съдията е категоричен, че глобата е законосъобразна и не надхвърля допустимата Жалбоподателят ще трябва да плати и 80 лв. възнаграждение за юриста на ОД на МВП-Стара Загора, решението може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред административния съд в Града на липите.