Дрифт и гонка! Пловдивчанин отнесе солено наказание, опитва се да отърве кожата

Дрифт и гонка! Пловдивчанин отнесе солено наказание, опитва се да отърве кожата

3 хиляди лева глоба получи пловдивчани след серия от нарушения на пътя. Той си спретнал гонка с полицията след дрифт по един от натоварените булеварди в Пловдив.

На 23 юни, младежът бил с леката си кола Мерцедес С 180. Той се движил по моста на Панаира, но приближавайки кръговото на Водната палата подал газ, дръпнал ръчната спирачка и колата започнала да занася. С пищежи на гуми, дрифтирайки, колата описала цялото кръгово кръстовище. Районът бил опушен и огласен от силния звук на изпилени гуми.

Няколко метра след трасето за дрифт, бил позициониран патрул на Пътна полиция. Униформените забелязали изцепката на водача и тръгнали след него. След кратка гонка, младежът е бил настигнат и спрян. Съставен бил акт за извършени две престъпления.

След законовия период било съставено наказателното постановление, в което била вписана санкцията – 3 хиляди лева глоба и отнемане на книжката за 12 месеца.

Младежът веднага отнесъл наказанието си до съда. Той обжалвал пред магистратите постановлението си с аргументите, че същото е незаконообразно и неправилно.

В крайна сметка Районен съд поряза мераците на младежа да отърве санкцията. Наказанието бе потвърдено.