Дрога-менте залива пазара, все по-опасна за хората

Дрога-менте залива пазара, все по-опасна за хората

След като от много време ядем изкуствено сирене и кашкавал, дрогата в последната година също развали качеството си, категорични пред Lupa.bg са ченгета, които се борят с наркотрафика. С навлизане на синтетичната дрога на родния пазар, рязко се е влошило качеството и на оригиналните хероин и кокаин.

Вече на пръсти се броят наркобосовете в цял свят, които доставят чиста дрога. Това сериозно застрашава здравето на хората, защото в наркотика се слагат всякакви изкуствени примеси.

Докато преди по родните затвори се внасяше и предлагаше оригинална дрога, сега на мода е точно синтетиката. Криминалисти бяха категорични пред медията ни, че има много смъртни случаи зад решетките от менте наркотиците. Те обаче се криели и описвани като естествена смърт.

Всеки четвърти студент у нас е пушил марихуана, показват последните проучвания. Според статистиката – над 25 % от младежите са употребявали наркотик.

Най-популярната дрога сред студентите е марихуаната, следвана от хашиша, амфетамините и кокаина. Младежите употребяват наркотици почти всеки ден.

Данните показват още, че първият досег на студентите до наркотици най-често става по време на купон. Над половината анкетирани в проучването са на мнение, че употребата на марихуана е опасна за здравето. През последните години синтетичната дрога става все по-популярна и опасна.

Разликата между синтетични наркотици и останалите е, че те се правят предимно и само от химия. Повечето тийнейджъри използват интернет и е много лесно да попаднат на наркотично вещество, което могат да си поръчат.

Специалистите са категорични обаче, че и „оригиналната“ дрога вече не става за нищо.