Дрогираха и отвлякоха жена от Нови Искър

Заловиха в Монтанско двама мъже, отвлекли жена от Нови Искър, съобщиха от МВР. Това е станало на 31 март.

Жената е била отвлечена, дрогирана и качена насила в кола в Нови Искър. По пътя обаче тя избягала от похитителите и се скрила в берковското село Бързия.

Към 22.30 часа в полицията в понеделник бил получен сигнал за открита жена в неадекватно състояние. На мястото бил изпратен полицейски екип, който установил самоличността на жената. Тя била на 41 години от Нови Искър. Пред ченгетата разказала, че по-рано същия ден била отвлечена в родния си град. Нападателите били двама на 22 и 25 години от същия град. По думите ѝ, те я дрогирали и качили насила в джип, като тръгнали в неизвестна посока.

В село Бързия жената успяла да избяга, когато била открита от местните. Потърпевшата била прегледана във спешния център в Берковица, оказана й била медицинска помощ и е освободена.

Във връзка със сигнала са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. В района на монтанското село Благово са установени двамата мъже – на 25 и 44 години от Нови Искър, както и лекият автомобил „Нисан Терано“ със софийска регистрация, за който бил получен сигналът за отвличане.