Другата епидемия: Шофьори намират колите си с разбити стъкла в София

Другата епидемия: Шофьори намират колите си с разбити стъкла в София

Зачестяват кражбите на автомобили в столицата. Жител на квартал „Свобода“ публикува в социалните мрежи снимка на разбитото стъкло на автомобила си. Споделя, че този тип посегателства в квартала зачестяват и предупреждава съгражданите си да бъдат по-бдителни.

Паркирах автомобила си на паркинг вечерта, където се намира и приемната на местния квартален. Сутринта видях, че автомобилът е разбит, от полицията дойдоха и направиха един бърз оглед, след което извикахме застрахователя, обясни пред БНТ Владимир Тимев.

Задното стъкло и всички жабки бяха изпочупени – отваряни са зверски, допълни мъжът.

Според него, подобни кражби зачестяват. Смята, че най-вероятно става въпрос за наркомани, които разбиват колите, заради „зверския“, по думите му, начин на разбиване. Автомобилът на Владимир има каско, но за хората, които нямат, подобна ситуация би била още по-неприятна.

В същото време, от Второ районно управление не отчитат увеличение в случаите на разбити автомобили, но това може да се дължи на факта, че не всички потърпевши сигнализират полицията.

Органите на реда призовават потърпевшите при такива ситуации да подават сигнал към 112 или в най-близкото полицейско управление.

One thought on “Другата епидемия: Шофьори намират колите си с разбити стъкла в София

  1. разбиват ги деца 12-15 годишни , а не наркомани. Жабките за това са изпочупени. на повечето автомобили , не липсва нищо само е чупено. Това дали са наркомани ?
    немога да повярвам ,че толкова време безнаказано група деца трошат стъкла и пукат гуми ПРЕЗ ДЕНЯ и никой нищо не е видял и чул.

Comments are closed.