Друсаният дилър Гонго, който блъсна патрулка, получи 5 обвинения

Друсаният дилър Гонго, който блъсна патрулка, получи 5 обвинения

Дилърът Георги Ангелов – Гонго, който надрусан блъсна патрулка в Столипиново в края на 2019 година, не признава вина. Срещу него са повдигнати пет обвинения. По време на разпоредително заседание той не е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Така делото стартира по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица.

Днес Гонго отново застана пред съда. Ход на делото обаче не бе даден. Процесът бе отложен, а причината бе липса на защита на Георги Ангелов. Адвокат Росица Драгинова е подала заявление, че е в отпуск и не може да се яви в съдебна зала.

„Държа на защитата си, моля да отложите делото”, заяви Ангелов пред магистратите.

В залата липсваха и основните свидетели. Те са получили призовките си, но не се явиха в съда. Председателят на състава не наложи глоби на двете лица, но в следващата им призовка ще бъдат предупредени, че присъствието им е задължително.

Припомняме, че Гонго бе задържан в началото на декември 2019 година. Той бе преследван в гетото, като при една от маневрите блъснал полицейската кола. Известният пласьор е бил хванат преди сделка, докато чакал клиент. Когато видял полицаите мъжът, който бил спрял автомобила си срещу пощата в квартала, веднага натиснал газта.

Пласьорът се опитал да се измъкне от преследващия го полицейски автомобил. При една от маневрите дилърът загубил контрол над автомобила и ударил патрулката. При сблъсъка няма пострадали служители на реда. След това бил заловен от полицаите, които му поставили белезници. При залавянето му Ангелов изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. Според анализът, това било хероин.

След ареста униформените са претърсили два адреса и гаража на Гонго. Там са били открити две торби с дрога – синтетичен наркотик с общо тегло 1,167 грама, съобщава Трафикнюз. Освен забранените вещества, в апартаментите са открити 10 броя боеприпаси, за които Ангелов е нямал разрешително.