Държавата търси от Божков 700 милиона неплатени данъци

Новосформираната Държавна комисия по хазарта (ДКХ) е наложила 4 акта на фирмите на обвинения в 11 престъпления хазартен бос Васил Божков, които възлизат на общо 700 млн. лева. Става ясно, че обект на наказателни постановления са компаниите „Национална лотария“, 7777, „Еврофутбол“ и „Евробет“. Това на практика означава, че функционирането им е блокирано. По закон, за нарушение над 5 000 лв следва отнемане на лицензите.

Преди ден стана ясно, че НАП е запорирала дяловете на бизнесмена в Търговския регистър на изброените 4 хазартни компании.

Към този момент Васил Божков продължава да се намира под арест в Обединените арабски емирства, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че се прави всичко възможно да се ускори неговото екстрадиране в България, за да бъде изправен на подсъдимата скамейка.

„Абе, що не казвате, че Черепа днес е получил 4 валентинки от ДКХ на стойност 700 млн. лева неплатени държавни такси и лицензиите на Национална Лотария, 7777, Евробет и Еврофутбол отиват в кофата?“. Това написа във фейсбук бившият съдружник на Васил Божков и бос на „Ефбет“ Цветомир Найденов. И добави иронично: Честит Свети Валентин, Чери“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share