Държаха заложница в интернет кафе ден и половина

Държаха заложница в интернет кафе ден и половина

Мъж е държал заложница повече от ден и половина в интернет кафене в японската префектура Сайтама. Той заплашил да убие момичето и да се самоубие, ако полицията се опита да нахлуе в помещението, където са били, събщава ТАСС, позовавайки се японската обществена телевизия.

Полицията е открила няколко ножа в отделната кабина, където мъжът е държал момичето за заложница.

Инцидентът е станал тази седмица в японската префектура Сайтама близо до Токио. В четвъртък неизвестен мъж взима служителка на интернет кафене за заложник. Полицията е разговаряла с него по вътрешния телефон, опитвайки се да го убеди да пусне момичето. В резултат на това служителите на реда решили да щурмуват стаята, след като мъжът спрял да реагира. Полицията е предположила, че е заспал.

Нападателят се оказва 40-годишен безработен, той бил арестуван и е дал показания. По момичето няма видими рани или следи от наранявания, сега тя е под лекарско наблюдението. До момента не е известно какво е подтикнало мъжа да предприеме такава стъпка, но се съобщава, че той е клиент на интернет кафенето за първи път.

В японските интернет кафенета, освен отделни кабинки, които са заключени отвътре с ключ, в повечето случаи има бюфет със закуски и безалкохолни напитки, тоалетни и душове. Много местни и чужденци използват услугите на такива кафенета вместо хотели – отделните стаи имат диван или дори легло, а плащането на почасов наем за такива кабини често е много по-евтино от наемането на хотелски стаи за един ден.