Дядото, който уби жена си, се обадил на роднина: Направих нещо ужасно!

Дядото, който уби жена си, се обадил на роднина: Направих нещо ужасно!

„Направих нещо ужасяващо!“, това е казал 81-годишният мъж, който вчера уби съпругата си в село Милево, на свой роднина по телефона. След това направил опит да се самоубие. Мъжът е настанен в критично състояние в в болница.

Инцидентът стана вчера преди обяд. 81-годишният мъж и 76-годишната жена, които са семейство, живеели сами в къща в село Милево, община Садово. По първоначални данни, възрастният мъж, който не е имал разрешение за притежаване на оръжие, е прострелял в главата съпругата си, която е починала намясто.

Роднината, на който възрастният мъж се обадил, веднага отишъл до дома му. Там намерил трупа на жената и мъжът, който бил полумъртъв.

След случилото се, мъжът е направил опит да се самоубие. Сигналът за инцидента е бил подаден на тел 112 в 12.51ч. При пристигането на полицейския екип, мъжът е бил в критично състояние, но все още жив. Той е транспортиран в болница в Пловдив. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Започнато е досъдебно производство, по което, в момента, се извършват действия по разследването. Причините за престъплението се изясняват.