Дядо Коледа ограби банка и раздаде плячката

Мъж с бяла брада досущ като Дядо Коледа беше задържан по подозрение, че е ограбил банка в американския щат Колорадо.

След престъплението обаче, вместо да изчезне, обирджията хвърлял във въздуха банкноти с възгласи „Весела Коледа“ към минувачите, съобщиха полицията, цитирани от Ройтерс.

65-годишният Дейвид Уейн Оливър беше арестуван в близкото кафене „Старбъкс“, след като в понеделник следобед ограби „Академи банк“ в Колорадо спрингс.

Полицията каза, че заподозреният „заплашвал да използва оръжие“ и напуснал банката с неуточнена сума пари в брой.

Телевизионният канал КейКейТиВи (KKTV) съобщи, че очевидецът Дион Паскал разказал как Оливър излязъл от банката и хвърлял пари наляво и надясно.

Първо започна да вади банкноти от чанта и да ги хвърля, после започна да крещи „Весела Коледа“, предаде телевизионният канал като се позова на очевидеца.

Той каза още, че минувачи събрали част от парите и ги върнали в банката докато Оливър отивал към „Старбъкс“, където седнал и изглежда започнал да чака полицията да го арестува.

Вестник „Денвър пост“ цитира полицай, че все още „хиляди долари“ не са открити и посочи, че няма данни Оливър да е използвал оръжие при обира.

На снимки, направени в полицията след задържането му, се вижда, че Оливър е с прошарена коса и напълно бяла брада. Той е отведен в затвор в Ел Пасо преди насроченото му за четвъртък първо явяване в съда.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share