Дядо Николай светски закон не го лови, на специален режим е

Пловдивският митрополит Николай продължава да нарушава закона, след като и днес се появи с лъскавата си лимузина, на която имаше лампа, която се слага на автомобилите със специален режим. А неговото „Ауди“ не е сред тях. Или по никакъв начин не е потвърдено от съответните органи.

Скандалът с Дядо Николай се разгоря преди няколко седмици, когато се появиха снимки във Facebook, на които се виждаше, че на колата му има синя лампа. Не стана ясно на базата на какво митрополитът се движи със специален режим по улиците, а благочестивите миряни напомниха в социалните мрежи, че дядо Николай си обича лукса и удобствата.

Независимо от полемиката, която се предизвика наместникът на Бога в Пловдив продължава да се надсмива над светските закони.

Владиката бе докаран днес до катедралния храм „Св. Богородица“ с луксозния автомобил за тържествения молебен за деня на Съединението тази сутрин. Специфичната лампа на панорамното стъкло в духовническото возило се виждаше от далеч, макар да не беше в режим на работа, но всички се правиха, че не я забелязват, съобщава „Под тепето“.

От пловдивската медия отправиха запитване до МВР-Пловдив по случая със синята лампа в колата, собственост на пловдивската митрополия, след което получиха отговор, че при цитирания случай той не е бил на територията на града.

„Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим, както и поводът за поставянето му“, гласи още част от отговора на полицията.

Остава наистина да се направи проверка, защото лъскавото возило вече е в Пловдив.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share