Д-р Илиана Иванова бе погребана от майка си и съпруга си

Отрицателна е била първата проба за коронавирус на 12-годишния син на д-р Илиана Иванова от сливенската областна болница, която почина заради усложнения от COVID-инфекцията, съобщава „24 часа“. Взета е втора проба на детето, очакват се резултатите.

Днес 43-годишната педиатърка, която от няколко години работи в инфекциозното отделение на областната болница, бе погребана от майка си и съпруга си, след като РЗИ разреши на мъжа да присъства на погребението, въпреки че той самият е заразен с коронавирус и е под карантина.

Час по-рано десетки колеги и приятели се простиха символично с лекарката пред сградата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. С минута мълчание и ръкопляскания те почетоха жената, посветила живота си на това да лекува другите.

„От понеделник медици от Областната болница ще бъдат помолени да отидат и доброволно да работят един месец в инфекциозното отделение, тъй като там персоналът не достига“, каза д-р Васислав Петров. Според него въпреки всички трудности това отделение ще продължи да функционира.

Освен колеги, за да почетат починалата лекарка пред лечебното заведение, където е работила тя, дойдоха и граждани. Те поднесоха цветя и запалиха свещички в нейна памет, а някои си спомниха как д-р Иванова им е помогнала през годините когато е работила към Спешна помощ и в Инфекциозното отделение на Областната болница, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. От там припомниха, че на 2 май вечерта колеги на д-р Иванова организираха бдение в нейна памет пред входа на Спешна помощ Сливен под звука на пуснатите сирени на линейките.