Единият от загиналите работници е наследствен строител, оставя две деца

Единият от загиналите работници след срутването на бетонна колона на новостроящия се участък от АМ „Хемус“ край търговищкото село Буховци е наследствен строител, предаде БТА.

На виадукта днес загинаха двама души – на 42 и на 51 години, които са работници в шуменска фирма. Единият е от Врани кон, а другият от град Върбица.

Целият професионален път на Бейджан Хюсеин от омуртагското село Врани кон, е преминал по строителни обект, наследил е занаята от баща, разказа пред репортер на БТА кметът на селото Айдън Садула.

Двамата строители загинаха, след като на площадката край Буховци се е срутил част от виадукт – бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднал.

Жителите на Врани кон и на съседното Величка са потънали в скръб, заради нелепата и преждевременна смърт на своя земляк. 42-годишният Бейджан Хюсеин е роден и израсъл във Врани кон, а от три години живее в родното село на съпругата си Величка, уточни кметът. Младият мъж цял живот се е занимавал със строителство, наследил е занаята от баща си.

Семеен е, съпругата му в момента е безработна, имат две деца – ученици в начален образователен етап. „Семейни приятели сме. Кротък и работлив човек е“, бе лаконичен кметът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share