Екслейтенант на Митьо Очите с ново 20 за екшъна в Морската градина

Екслейтенант на Митьо Очите с ново 20 за екшъна в Морската градина

Известният кримигерой и екслейтенант на Митьо Очите – Георги Джендов рязко смени показанията си за екшъна в Морската градина, при който бе нападнат с тейзър от някогашния си съкилийник Георги Недялков – Дългия в края на април м.г.

В първоначалния разпит пред органите на реда Джендов заявил, че спорът възникнал след груби квалификации на расова основа спрямо личността му, пише „Флагман“.

„Каза ми циганин, мръсен циганин, друго не ми каза. Аз го попитах какво става, но той си замина без да обясни”, разказал пред разследващите 42-годишният бургазлия. Вследствие на мелето Джендов получил две порезни рани в областта на главата и едно охлузване между тях.

Интересното е, че броени дни след случката, някогашният гард на Митьо Очите – Георги Джендов, който е със спортно телосложение и солидна фигура, и трудно би могъл да бъде повален, получи страхова невроза и промени показанията, като заяви, че е бил заплашван с убийство и се опасявал за живота си.

Интересно е и че единственият свидетел на спречкването между двамата мъже също вече не си спомня какво точно се е случило.

През март свидетелят на драмата, който също обича да поддържа тялото и духа си в младежки стил, заяви пред съдийския състав, че всъщност нищо не бил видял и посочи, че не си спомня дали изобщо Дългия е човекът, който е нападал Джендов в Морската градина.

Всъщност Джендов и Георги Дългия са познати фигури от ъндърграунда. Имената им нашумяха най-вече с масовото сбиване в созополската дискотека „Бикини”, където компанията им опита да респектира персонала на заведението. Впоследствие, въпреки приложените записи от видеокамерите и ясното идентифициране на участниците в боя, до съдебен процес не се стигна.

Джендов и част от неговите хора прекараха известно време в ареста, но впоследствие бяха пуснати и оневинени. Малко след този случай започнали дрязгите между двамата авери и отношенията им се обтегнали. Причините за „разлъката“ остават неясни за обществото. Преквалифицирането на обвинението е често срещана практика в подобни казуси, особено, когато става дума за междуличностни отношения.

Проверка в масивите на Районния съд установи, че делото ще се гледа утре при съдия Бушандрова и се очаква да стане ясно дали ще бъде признат за виновен.

Припомняме още, че Георги Джендов е знаково име, той е сочен за ръководител на група за специални поръчки и е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите.

В началото на 2008 г. Джендов подписва споразумение с прокуратурата и получава 3 години и 6 месеца и макар че според държавното обвинение да ръководител на група за специални поръчки, реално Джендов не изкарва и година в затвора.

Той е сред първите от бандата, които излизат на свобода. Бургазлията е пуснат през ноември 2008 г., като мотивите на съда за това са, че към излежаването на времето в затвора са прибавени месеците в ареста, докато тече разследването по делото и предходни арести.

Джендов има още прегрешения. Той се забърква в сериозни неприятности в началото на септември 2004 г. Тогава бургазлията е закопчан заедно с още 3 човека. Според ОД на МВР групата атакувала полицай, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой.

Служителят на реда се легитимирал, но независимо от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил принуден да се скрие в патрулката, но Джендов и останалите започнали да трошат возилото с метална тръба. Те ударили полицая и се опитали да му отнемат оръжието. При самозащита той гръмнал Джендов в рамото. Нападателите избягали с автомобил „Додж“, но по-късно са задържани в Бургас.

Към този момент Джендов бил с висящо следствено дело за изнасилване от 2000 г.

Към момента на ареста за мелето в дискотека „Бикини“ през 2017 г., Джендов се води реабилитиран за всички тези престъпления.