Екстрадират задържания у нас украинец, поръчал заливане с киселина

Апелативен съд – Бургас потвърди екстрадицията на украинеца Олексий Левин, издирван чрез Интерпол по обвинение, че е залял с киселина К. В. Хандзюк – главен секретар на Изпълнителния комитет в общината на украинския град Херсон, Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд – Бургас.

Мъжът беше задържан в Бургас на 27 януари при специализирана полицейска операция. На 21 февруари Бургаският окръжен съд е допуснал екстрадиция на исканото лице. Олексий Левин обжалва решението пред Апелативен съд – Бургас.

Наказателното производство в Украйна се води за съучастие в умишлено причиняване, с цел сплашване, на тежка телесна повреда, представляваща опасност за живота, към момента на причиняването й, което деяние е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалата (изгаряне с киселина), при условията на предварителен сговор между няколко лица и е довело впоследствие до причиняване смъртта на жената. Самото посегателство е било осъществено на 31 юли 2018 година, а смъртта е настъпила на 4 ноември 2018 година.

След запознаване с жалбата и събраните по делото доказателства, след изслушване на страните и преценка на закона Апелативен съд – Бургас е намерил жалбата неоснователна.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share