Екшън в Карловско: Циганин побесня и започна да стреля пред ченгетата

Пореден екшън се е разиграл днес в карловското село Кърнаре. Около 14 часа в районното управление в Карлово бил подаден сигнал, че в ромската махала в селото ескалира напрежение между две фамилии.

Родовете Чакалови и Иванови отдавна били във война. В този момент в близост до селото се намирали екипи на полицията от Карлово и екипи на жандармерията от Пловдив. Те веднага се намесили и предотвратили кървави сблъсъци.

На място ченгетата са заварили 21-годишен мъж да стреля 4 пъти във въздуха със законно притежаван пистолет. Той не се подчинил на заповедта да спре и започнал да хвърля камъни по колите на полицаите. Когато е бил задържан, е обяснил, че враговете му го били подгонили, той се уплашил и затова стрелял.

Мъжът е арестуван. Той ще бъде съден за хулигански прояви. Междувременно заради хулигански прояви са арестувани още четирима роми и от двете фамилии. Утре те ще застанат пред съда и ще отговарят пред закона.

В региона на Розионо и Кърнаре напрежението между ромски фамилии често ескалира и води до намесата на полиция, жандармерия и изключително много притеснява местните хора.