Ербап напира да коли новия на бившата си

Ербап напира да коли новия на бившата си

Ревнивец се заканил да коли новия мъж на бившата си приятелка. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 34-годишен мъж, който е нарушил заповед за защита от домашно насилие спрямо бившата си приятелка й е заплашил с убийство новия й партньор, съобщиха от държавното обвинение.

На 20.10.2021 г. около 18,00 часа, в с. Чепинци, Л.Н. не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена на Д.Г., връчена лично на Л.Н. на 04.10.2021 г., като се приближил до нея на разстояние по малко от 100 метра – престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК. След като се доближил до Л.Н. и новият й партньор, обвиняемият се заканил с убийството на мъжа, като тичал с нож в ръката към него и викал : „Ще те убия“.

Л.Н. е осъждан многократно. Предвид съдебното му минало и опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Л.Н.