Ето ги крадливите наглеци, които възмутиха цяла България

Ето ги крадливите наглеци, които възмутиха цяла България

Вчера социалните мрежи бяха разтърсени заради безумната кражба, станала във варненски магазин. „Познавате ли тези помияри? Много нагли крадци са“ – бяха част от коментарите, които се появиха под снимките им, разпространени от собствениците на потърпевшия обект.

„При нас това е първата им кражба, но при колеги не. Обирът стана в светлата част на деня, което вече е наглост“, това сподели продавачката от магазина, където двамата „вършеели“.

Жената поясни каква е схемата, по която крадците са действали. „Влизат заедно. Разделят се. Пазаруват си и после отиват на касата. Единият моли продавачката да му даде торбичка и някакъв продукт от другия край на витрината – кашкавал например, и точно тогава бяга. Нищо не можем да направим. С такива дребни суми не можем да подадем сигнал в полицията“, каза още продавачката. На място в магазина бе и представител на собствениците.

„Тук не говорим толкова за материалните или финансови щети, а по-повече за щетите, които нанасят на жените, които работят тук“, сподлеи Виктор Иванов.

„Не сме подали жалба в полицията. Щом пуснахме снимките им из социалните мрежи се появиха сигнали, че всъщност крадците са братя. Очакваме да има социален натиск върху тях и да спрат с кражбите“, допълни той.

От думите му стана ясно, че преди време в същия магазин е имало и друга кражба. „Тогава имаше и нападение с нож. Продавачката се опита да спре крадеца и той я нападна. Още няма задържан за случилото се“, сподели още представителят на собствениците.