Ето ги родителите, които изоставиха бебето си в София

Родителите, които изоставиха бебето си на етажна площадка в блок в София, бяха освободени от ареста снощи. Те отказаха да говорят за постъпката си пред камерата на Нова телевизия.

Преди няколко години 28-годишният Михаил създава семейство с 4 години по-млада от него жена. Родителите му обаче не харесват булката. И все се карат, после си се сдобряват, разказва съседка.

Младото семейство остава да живее с майката и сестрата на мъжа. Единствено те работят и издържат всички. Появата на дете не успокоила обстановката. Напротив.

Съпругата му е била подложена на тормоз от близкия му роднински кръг, че детето плаче, че той не може да се справи, обяснява Бисер Петков, министър на труда и социалната политика.

В сряда малко преди края на работния ден, Михаил и жена му отишли в дирекция „Социално подпомагане“ в квартал „Люлин“, където заявили, че искат да изоставят сина си. Докато служителите търсели кой да ги консултира, двойката напуснала службата с детето.

Около 21.40 часа на телефон 112 е получен сигнал за изоставено бебе в ж.к. „Люлин“ 6. Веднага на място са изпратени автопатрул, който установява изоставяне на бебе в детско столче, обясни Йорданка Василева, инспектор в Детска педагогическа стая на 9 РУ. Кой и кога е решил момченцето да бъде оставено пред входната врата на дядо си по майчина линия, на този етап не е ясно.

Родителите нямат криминални регистрации. В хода на работа по досъдебното производство ще се назначи съдебно – психиатрична експертиза, която ще установи тяхното психично състояние, заяви Йорданка Василева.

28-годишният Михаил има ТЕЛК решение заради умствено заболяване. На негово име обаче социалните открили регистрирани 4 фирми, което няма да позволи семейството да получава помощи. Заради съмнения, че може да е злоупотребено с данните на лице в неравностойно положение, прокуратурата вероятно ще започне разследване.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share