Ето го арестувания за тероризъм в Бургас – Мохамед Абдулкадер от Спортното

Ето го арестувания за тероризъм в Бургас – Мохамед Абдулкадер от Спортното

Мохамед Ахмед Абдулкадер е арестуваният за тероризъм в Бургас, информира Флагман.бг от изключително достоверен източник. 20-годишният кадър на СУ „Юрий Гагарин“ в момента е в сградата на ОД на МВР в Бургас и е разпитван от антитерористи в присъствието на назначения му служебен защитник – адвокат Веселина Василева.

Подвигнато му е обвинение по чл.108 от НК – за тероризъм. С него са задържани още 14 лица, но на този етап те са разпитвани само като свидетели. Това са приятели на Мохамед от ж.к.“Меден рудник“, където е живеела майка му и спортните среди на Бургас.

Мохамед тренирал борба в клуб „Бургас“. Той е неколкократен държавен шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия. Треньорът му Николай Дичев бе шокиран от новината за ареста на Мохамед.

Дичев уточни, че от година не е комуникирал с Мохамед и дори не знаеше, че е в България. Последно го видял на състезание, провело се през 2019 година в зала „Бойчо Брънзов“.

Родното разузнаване предполага, че в Сирия бургаският младеж е бил вербуван да извърши атентат в България. Баща му бил високопоставена фигура в сирийска армия и според разузнавачи имал изключително влияние върху сина си.

Мохамед преди 4 години се прочу, след като предизвика голям бой в двора на ТОХ-а с Кристиян Георгиев.