Ето го „химика“ Георги Балинов от Свети Влас с лабораторията за пико в хотел

Ето го „химика“ Георги Балинов от Свети Влас с лабораторията за пико в хотел

Бутилки с прозрачна гъста течност с утайка на дъното, реагирала на ефедрин, филтри за кафе с бяло прахообразно вещество по тях – метамфетамин, различни прекурсори, колби, стъклена кана и фуния с червеникави следи по тях, остатъци от червен фосфор и други предмети, са само част от мобилната лаборатория за производство на синтетични наркотици, която ченгетата от РУ-Несебър разбиха вчера, предава Флагман бг.

В помещения на хотел „Авалон“ в Слънчев бряг, 33-годишният Георги Балинов от Свети Влас готвел огромно количество пико. Нарколабораторията му била поместена в 3 апартамента от семейния комплекс. Освен прекурсорите, униформените намерили и готова продукция – пакетчета с марихуана и метамфетамин.

Георги Балинов е криминално проявен и осъждан, но пък се славел като големия химик на Влас. Отдавна се занимавал с наркотици и въртял бизнес в Слънчака, където лятото буквално се извивали на опашка за стоката му.

Близко до него разкриха, че това лято Балинов очаквал да стане курортният дилър, затова от рано започнал да подготвя пикото.