Ето кои са полицаите, „приватизирали“ печеливш тото-фиш от столичанка

Заместник-началникът на столичното Трето РПУ и Николай Стоименов от сектор „Джебчийски кражби“ са полицаите, задържани за присвояване на тото фиш от възрастна жена.

Въпросният тото фиш е бил в дамата. В последствие се озовава в зам-началника”, обясни днес на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Жената заявила, че печелившият фиш й е бил отнет. Тя е с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете. Това обаче не попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име.

„Софийската районна прокуратура е сезирана относно случая на 11 февруари. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници“, заяви зам-районният прокурор Иво Илиев.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение „Задържане под стража“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share